fbpx
İşitme Engelliler İçin Özel Online Diksiyon Programı
agbyonetim
Eylül 19, 2022

İşitme engeli kulağın çeşitli sebeplerden dolayı çevresel sesleri algılayamamasıdır. İşitme engelliler için hangi sebepten olursa olsun belli diksiyon programları vardır. AGB İletişim’de işitme engelliler için özel online diksiyon programı vermektedir.

İşitme engeli doğuştan ve genetik yapıdan kaynaklı olarak ortaya çıkabilir. Ancak çevresel faktörlere bağlı olarak da sonradan ortaya çıkabilir. Şiddetli sese maruz kalmak, kişinin yakınında bir yerde bir patlama olması, kazalar ve fiziksel şiddete maruz kalmak sonradan ortaya çıkan işitme engelinin sebepleri arasında gösterilebilir.

İşitme engelinin çeşidine göre kişinin konuşma durumu da belli olur. Doğuştan işitme engeli olan bir bebek hiç ses duyamadığı için konuşamaz. Harfleri ve sesleri nasıl çıkaracağını bilemez. Ancak sonradan işitme engeli olanlar konuşmayı bildikleri için devam edebilirler.

Diksiyon nedir

Diksiyon güzel ve doğru konuşma sanatıdır. Sözcükleri doğru telaffuz edebilme, vurguları doğru yerde kullanabilmeyi ifade eder. Güzel bir diksiyona sahip olma her insanda var olabilen bir yetenek değildir. Kaldı ki işitme engelli bireylerin duyamadıkları sesleri ve kelimeleri doğru çıkarmaları da oldukça zordur.

AGB İletişim’de işitme engelliler için özel diksiyon programları sayesinde işitme engeli olan bireylerin doğru ve etkili konuşmayı öğrenebilmesi çok kolay.

İşitme engelli bireylerin öğrenme şekli biraz daha farklıdır. Onlar için özel olarak geliştirilmiş teknikler ile bu süreci geçirmeleri önemlidir.

Online diksiyon programının avantajı

Online kurslar pek çok kişiye önemli avantajlar sağlamaktadır. Online eğitimlerin en büyük avantajı herkesin bulunduğu yerden kolaylıkla eğitime katılabilmesidir. Fiziksel olarak bir mesafe gidilmeksizin internet aracılığıyla derslere interaktif olarak katılabilirsiniz.

Online diksiyon programları da günün belli saatlerinde yapılmaktadır. Bilgisayar veya telefon aracılığı ile işitme engelli katılımcılar eğitime katılabilirler.

İşitme engelliler ses duyamadıkları için eğitimlere görüntülü olarak katılırlar. Hocaların jest ve mimiklerini gözleriyle takip ederek anlatmak istediği her şeyi anlayabilirler. İşitme engelinin var olması hiçbir bireyin güzel bir diksiyona sahip olmasına engel olmamaktadır. Bilakis engeli olmayan kişilere nazaran kendilerini son derece iyi ifade eden işitme engelli bireyler vardır.

Kadıköy Diksiyon

Kadıköy Diksiyon

Kadıköy diksiyon konusunda yoğun talep gören bölgelerden birisidir. Nüfus sayısında fazla insan olmasının haricinde popülasyon ve insan sirkülasyonu fazladır. Agb İletişim sayesinde tüm bölgedeki diksiyon dersi ihtiyacı ortadan kalkar. Şirketimiz özel uzmanlar...

Kadıköy Diksiyon Dersleri

Kadıköy Diksiyon Dersleri

    Kadıköy diksiyon dersleri bakımından yoğun ilgi gören muhitlerimizden birisidir. İlçe olarak büyük olan Kadıköy, nüfus yoğunluğu açısından da fazla insana ev sahipliği yapar. Kadıköy bölgesinde öğrenci kesiminin ve genç nüfusun fazla olması bölgeyi eğitim alanında...

Kadıköy Diksiyon Eğitimi

Kadıköy Diksiyon Eğitimi

Kadıköy diksiyon eğitimi arayışları fazla sayıda karşımıza çıkar. İlçenin yoğun insana ev sahipliği yapması ve merkezi olması durumu tetikler. Agb iletişim tüm bölgeye diksiyon dersleri hizmeti sağlar. Ayrıca İstanbul ile sınırlı kalmayarak Türkiye genelinde eğitim...

Bize Ulaşın

Aslıhan Gökçen Başaran ve AGB İletişim ekibine ulaşmak için aşağıdaki formu doldurabilir ya da bizi arayabilirsiniz. 

0 (555) 222 88 60

İstanbul

bilgi@agbiletisim.com